Ha esik...

Nincs rossz idő, csak rossz felszerelés!

Ha nem akarunk autózni a párommal, mit csinálhatunk Noszvajon esőben? 5 napig maradunk.

1.nap: Alvás délig, reggeli az ágyban, olvasás. Délután séta a Kádár-úton esernyővel (félig aszfaltos út). Vacsora gyertyafénnyel a szobában.

2.nap: Túra Várkútra a köves, lankásabb úton. Ebéd a Rozmaringban. Hazafelé: Rákóczi Kati falvédőgyűjteménye és lekvárboltja, Imre bácsi hátikosarai. Este borkóstoló a Gazsi Pincében.

3.nap: Gyógytea kóstolás házi keksszel a szálláson.Ebéd a Nomád Hotelben-bejelentkezés szükséges. Délután séta a Pocembe, sütögetés a Gazdaházban. Este Antinál a kovácsműhelyben vacsorával, borozással.

4.napt: Wellness az Oxigén Hotelben (Noszvaj kártyával 50% kedvezménnyel!) Thummerer Pincészet meglátogatása. De la Motte kastély.A magtár Üveggyűjteményének megtekintése. Borvacsora este a Magtárban.

5.nap: Gyógynövénygyűjtés az Imányon esőkabátban. Búcsú ebéd a Rozmaringban. Hazautazás.

... és ki se kellett mozdulni a faluból!

Egész hétre van foglalásunk, de a meteorológia esős időt jósol. Mitévők legyünk?

Többször tapasztaltuk már, hogy túlzóak voltak a meteorológiai előrejelzések. Itt természetközelben a rossz idő sem olyan rettenetes, mint a tévében. Csak jó felszerelés kell hozzá: gumicsizma, jó minőségű esőkabát, esőnadrág, dzseki, esernyő. A "hol esik, hol eláll" időjárásban nyugodtan lehet rövidebb kirándulást tenni. Íme egy esős hét: "Szomorú időben vidáman"

 

Hétfő:Séta az Attila-forrásig esernyővel köves úton. Wellness az Oxigén Hotelben 50%kedvezménnyel Noszvaj-kártyával.

Kedd: Strand Egerszalókon, délután Egerben megnézzük a Várost a város alatt.

Szerda: Kirándulás Várkútra a lankásabb, köves úton esőkabátban. Finom ebéd a Rozmaringban, egy-két vigasztaló sütivel. Délután kirándulás a kövesdi skanzenba, a Hadas városrészbe. Mézeskalácsozás Pető Annánál. Fiúknak nagyon bejön a Gépmúzeum!

Csütörtök: Séta a kastélyhoz, a barlanglakásoz. Délután fürdés a forró vízben Bogácson, wellness kezelésekkel turbózva. Borkóstolás a Kónya Pincében.

Péntek: kirándulás a Siroki Várhoz aszfaltos úton esernyővel. Délután a noszvaji Gazdaházban sütögetés, kemencés kalács kóstolása. Borvacsora a Gazsi Pincében.

Szombat:du.: Líceum, Dóm, Marcipánia. Délután fürdés a Török Fürdőben. Este vacsora a kovácsműhelyben, Antik Antinál. (A kovácsműhely mindenkit elvarázsolt tapasztalataink szerint.)

Vasárnap: Séta az Oszlai Tájházhoz(lapos, köves út). Lepkenézőben Bogácson. Hazautazás.